Witamy na Delphi - forum dla programistów, webmasterów i grafików
+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Rozwijany banner

witam wszystkich
    muszę zrobić banner we flashu, który po najechaniu na niego kursorem będzie się rozwijał. znacie może jakieś tutoriale dotyczące tego tematu? może ktoś chciałby się podzielić wiedzą poszukałem trochę ale udało mi się znaleźć tylko płatne rozwiązania a w zasadzie systemy do zarządzania reklamami...
    pozdrawiam

Odp: Rozwijany banner

Witaj. Ale Ty chcesz gotowy kod do edycji czy co, bo nie zrozumiałem twojego posta. Szukałeś po portalach o tematyce flash? Masz jakieś podstawy by napisać ten kod?

muszę zrobić banner który ma np 728x90 px ale jak się na niego najedzie myszką to się rozwija do powiedzmy 728x250 px. No i nie bardzo wiem jak to zrobić we flashu żeby się zmieniał rozmiar nie mówiąc o tym że mam to umieścić na stronie tak żeby po rozwinięciu nie przesuwało się wszystko co pod banerem w dół tylko żeby on był tak jakby nad treścią strony. Mam nadzieję że jaśniej wytłumaczyłem o co mi chodzi. Szukałem po forach ale wszędzie widzę "poszukaj w g" albo "poszukaj na forach" :/ Podstaw nie mam bo pierwszy i chyba ostatni raz to muszę zrobić.

Być może tutaj znajdziesz pomoc:

Rozwijany banner flash - polish:Elite:board
    KODY NA STRON

tak szczerze mówiąc... pierwszy link mi dużo nie mówi. Nie jestem maniakiem flasha - miałem tylko zrobić ten banner ale chyba to już nie będzie aktualne. W drugim linku to wogóle nie widzę nic związanego z tematem.
    mimo wszystko dzięki za chęci

Tagi dla tego tematu

Bookmarks

Uprawnienia