-
03-12-2010 14:54 #1Junior Member
Aplikacja w kodzie - Zapis do .exe, zmiana nazwy aplikacji - proszę o pomoc
Witam,
mam problem dot. aplikacji - cheatengine, służy ona do tworzenia np. trainerów do gier [mniejsza o to] - Miałem zamiar zrobić do pewnej aplikacji trainer przy pomocy powyższego programu - z tym, że ta aplikacja ma swojego rodzaju zabezpieczenie przed powyższym programem - otóż, by móc opracować trainer do jakiejś aplikacji przy pomocy CheatEngine - cheatengine musi być wtedy włączony [tak samo aplikacja do której chcemy zrobić trainer] - jak wspomiałem owa aplikacja ma zabezpieczenie - polega ono na automatyczym wyłączeniu aplikacji przy włączeniu programu Cheat Engine - polecono mi bym pobrał [dostępny tutaj] source code programu i zmienił w nim wszystkie nazwy Cheat Engine [w tym nazwę samej aplikacji jaka się wyświetla przy jej włączeniu] na np. zzzzzzzzzzzz . Polecono mi podmianę nazw poprzez hex editor.
Problem w tym, że na delphi się kompletnie nie znam i nie wiem który/ani jak plik wyedytować by wykonać powyższą poradę - jeśli ktoś jest w stanie prosiłbym o wytłumaczenie jak to zrobić, ew. udostępnienie już przerobionej wersji programu.
-
24-12-2010 12:24 #2Administrator
Odp: Aplikacja w kodzie - Zapis do .exe, zmiana nazwy aplikacji - proszę o pomoc
można też zmienić wszystkie nazwy w kodzie źródłowym i skompilować to jeszcze raz.
Akurat nie piszę w delphi więc nie pomogę bezpośrednio ale po krótkiej chwili z Google widzę że sporo jest napisane na temat robienia undetected cheat engine. kwestia tylko znalezienia kogoś kto pisze w delphi i się podejmie albo poświęcenia swojego czasu i próby zrobienia tutoriali krok po kroku. Gdzieś nawet widziałem całe paczki ze wszystkim potrzebnym do skompilowania UCE.

LinkBack URL
About LinkBacks

Odpowiedź z Cytatem

Bookmarks